З яблучним спасом!

З Яблучним Спасом, який відзначається 19 серпня, в народі пов’язано багато традицій. Цього дня годилося пригощати яблуками усіх – родичів, друзів, сусідів. Колись цього дня загадували погоду і починали готуватись до осені.
А як бути жителям міст? Відірвані від примх природи, багато народних традицій втрачають свій зміст. То може час створити нові, свої, але не менш змістовні?
18 серпня, напередодні свята Спаса тернопільська молодь організувала найпозитивніший флешмоб цього літа. Вісім прекрасних роздавали в центрі Тернополя всім перехожим яблука. А кожному, хто отримав такий солодкий і стглий подарунок пропонували взамін сказати кілька хороших слів чи побажань для міста і його мешканців.
– Це спроба зібрати та подарувати позитивні емоції. Можливо їх бракує тернополянам, – розповідає Андрій Любецький, якому й належить ідея акції. – Сподіваюсь, що така спонтанна акція з часом перетвориться на ще одну традицію в нашому місті.
– Якщо на Спаса загадати бажання і відкусити шматок яблука, то воно обов’язково здійсниться, – включаються у розмову дівчата. – От ми і збираємо побажання для Тернополя, хочемо, щоб він став кращим, а його мешканці щасливішими.
Що ж побажали тернополяни для себе і свого міста?  Процвітання (мабуть, найпопулярніше побажання цього дня),  добробуту, щирих посмішок,  чистоти (душевної і на вулицях). Це далеко не повний список. Більше дізнаєтесь на День Міста, 28 серпня. Адже акція матиме ще й приємне продовження. Стежити за інформацією можна на сторінці групи “Моє місто – Тернопіль” https://vk.com/my_ternopil у соцмережі Вконтакті.
Окрему подяку організатори висловлюють стилісту-візажисту Зоряні Жуковій, яка створила святкові образи для дівчат, красуням Вікторії Гуцалюк, Олександрі Півторак, Наталі Леськів, Олі Олендер, Кароліні, Олександрі Григорусь, Зоряні Буняк, Людмила Дохват, які взяли на себе таку почесну місію: нести радість і позитив, а також NTER.NET.UA за фото підтримку.9 1 2 3 4 5 6 7 8

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


CAPTCHA Image
Reload Image