Не приходять квитанції з ДФС?

– Кого питати за відсутність квитанцій з Статистики?
Того, хто їх відправляє. Статистику. Якщо під час роботи програми немає жодних помилок ми нічого не можемо зробити.

– Що робити коли немає квитанції з Статистики?
Натиснути по звіту і надіслати його повторно.

– Кого питати за відсутність квитанцій з ДФС?
Того, хто їх відправляє. ДФС.

– Але ми дзвонимо до Вас, бо купили у Вас програму.
Дія нашої компетенції закінчується на моменті відправленого документу в ДФС. Якщо в програмі написано “Повідомлення відправлено” це значить дія програми завершена.

– Чому в мене не реєструються податкові накладні?
Якщо податкова накладна не реєструється в ДФС то приходить відповідна квитанція про те, що документ не зареєстровано (відхилено) в інших випадках документ знаходиться в стані “В обробці”.

У випадку коли на податкову накладну немає відповіді казати що документ не зареєстрований неправильно. ПН та Додатки 2 приймає сервер ДФС. Швидкість обробки документів залежить від від нагрузки серверів.

Тобто, якщо на сервер ДФС прийшло 100 документів то квитанцію про реєстрацію Ви отримаєте моментально, але якщо на сервер ДФС надійшло 100000 документів то для обробки такої кількості документів серверу потрібно більше часу.

Багато бухгалтерів залишають реєстрацію ПН до 15 числа відповідного місяця, в результаті чого сервери перевантажуються. Вплинути на швидкість обробки документів бухгалтер, програмне забезпечення, або технічна підтримка не може.

На даний момент ДФС приймає міри для збільшення швидкості обробки документів. З 23.00 до 00.00 кожного дня сервери обробляють документи квитанції по яким є затримки в обробці, тобто при збільшенні нагрузки на сервери Ви отримуєте квитанції на наступний день. Якщо і на наступний день Ви не отримали квитанцій то такі документи потрібно відправити до ДФС повторно до тих пір, поки не прийде квитанція. Відповідальність щодо прострочених документів лежить на бухгалтері.

– Чому немає відповіді по інформаційним запитам і декларації по ПДВ?
Всі інформаційні запити, декларації та інші звітні документи обробляються на тих самих серверах що і податкові накладні та Додатки 2, а тому принцип отримання повідомлень там такий самий.

– Що робити якщо квитанції нема, а строк ПН або Додатку 2, або звіту “горить” і чекати наступного дня не виходить?
Потрібно відправляти документ (той що вже був відправлений до того) 1 раз в годину повторно доки не прийде квитація. Рекомендуємо спочатку відправляти ПН на більші суми, а тоді на менші. Також можна звернутися до органу ДФС на центральний сервер за номером 0 800 501 007 (безкоштовний з стаціонарних телефонів). Додзвонитись туди важко, але реально. Або ж створити звичайний запит про реєстрацію ПН в ЄРПН і отримати відповідь.

– Що робити якщо ПН без квитанцій багато?
В програмі є нова функція. Потрібно зайти в облік ПДВ. Відкрити реєстр первинних документів. Вгорі натиснути кнопку сервіс а тоді відправка документів без фінальної квитанції. Тоді в календарі обрати дату з початку місяця до сьогодні і натиснути ОК. Обрані за період документи без квитанцій відправляться ще раз. Після чого треба почекати квитанції. Якщо квитанцій не буде повторити.

– Чи можна ще щось перевірити?
Увага! Зміни в налаштуваннях виконувати в супроводі технічної підтримки інакше це може призвести до непрацездатності програми. Якщо у Вас є розбіжності з рекомендаціями рекомендуємо повідомити технічну підтримку і тоді виконати зміни.

  1. В розділі “Адміністрування” в підрозділі “Параметри системи” зайти в:

підрозділ “Документообіг” – там бути включене “Використовувати тільки гарантовану доставку”

В підрозділі “Звітність” включене “Пряме з’єднання” і “Електронна пошта”:

В підрозділі “Електронна пошта” – Використовується виключно програмою

– Що відбувається станом на 17.08.2021?
Немає відповіді з ДФС. Чекати квитанції на наступний день. Документи, по яким немає відповіді відправити повторно.

– Що відбувається станом на 27.05.2019?
Потрібно оновити версію програми до 11.001.08 версії.
Детальніше тут: http://htozna.com/news/2017/04/12/4944

– Що відбувається станом на 24.12.2019?
24.12.2019 вся Україна перед святами реєструє податкові накладні. Рекомендуємо відправляти ПН і запити з 25.12.2019 включно.

– Що відбувається станом на 09:00 25.12.2019?
Кожного року завжди перед святами і після свят система в податковій зависає. З чим це пов’язано інформації немає. Програмне забезпечення для здачі звітності не має будь-якого відношення до роботи серверів податкової. Система ДФС це окрема мережа і система, яка функціонує не залежно від бухгалтерського програмного забезпечення. Телефон 0 800 501 007 в ДФС не відповідає. Як варіант рекомендуємо вибрати податкові накладні і відправити вручну. Для цього необхідно в “Реєстрі первинних документів” натиснути кнопки:

  1. Файл
  2. Зашифрувати та зберегти (потім ввести паролі)
  3. Зберегти файли на робочий стіл в окрему папку
  4. Зайти в свою особисту пошту і створити лист
  5. Долучити всі збережені файли в лист і відправити на адрес zvit@sta.gov.ua
  6. Чекати відповіді на електронну пошту

Що відбувається станом на 14:00 25.12.2019?
Сервера ДФС були перевантажені документами. ДФС розмістила інформацію щодо ситуації:

https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/402545.html

Штрафні санкції по ПН, які не були зареєстровані з 21 до 26 числа накладатись не будуть. ПН без квитанцій відправити ще раз. Всі документи, по яким немає квитанції відправити повторно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


CAPTCHA Image
Reload Image