Міська рада приймає план зонування, а тернополяни рахують мух

Не так давно помічник міського голови Максим Черкашин піддав сумніву моє обурення щодо ситуації навколо плану зонування міста Тернополя, мовляв, всі знають про це і участь у обговоренні приймають. Крім того, мене запитали про те, скільки ж я подав пропозицій до плану зонування, хоча суть мого обурення була в тому, що самі громадські слухання проводились з порушенням норм законодавства, про слухання цього важливого документу було повідомлено за 1 день до початку самих слухань.

зонування

Про «План зонування території м. Тернополя». Вирішив підготувати дану інформацію, як відповідь “громадському діячу”…

Опубліковано Максимом Черкашиним Субота, 7 грудня 2013 р.

За підписом депутатів міської ради Петра Ландяка, Наталії Карпишин, представників вулиці Орлика Ніни Міляновської, голови екологічної громадської ради Олександра Філя, активіста Сергія Цвика, і моїм було офіційно надано звернення і 19 пропозицій по плану зонуванню, серед яких:
1. Відмінити нову міську раду біля податкової;
2. Відмінити розважальний центр на Майдані Перемоги;
3. Відмінити житловий будинок біля церкви на вулиці Орлика;
4. Залишити зелену зону на Майдані Мистецтв;
5. Відмінити розважальні центри вздовж озера;
6. Відмінити торговельну зону в парку Національного Відродження;
7. Відмінити хмарочоси в Кутківцях;
8. Запланувати зони відпочинку в Пронятині;
9. Добудувати школу в Кутківцях;
10. По вулиці Бригадній забрати багатоповерхівки;
11. На бульварі Куліша залишити зелену зону;
12. Замість дач на Київській заснувати парк;
13. Припинити забудову у парку Топільче;
14. Відмінити будівництва біля “Орнави”;
15. Не забудовувати територію “Збруча”;
16. Не забудовувати “Школу мистецтв”;
17. Запланувати в Пронятині стадіон;
18. Не забудовувати стадіон по вулиці Злуки;
19. Відмінити будівництво в дворі школи №9.

Оскільки для того, аби подати зауваження до плану зонування потрібно вступити до погоджувальної комісії я вирушив до міської ради подати заяву на вступ до комісії, крім мене заяву написала представник вулиці Орлика – Ніна Міляновська.

Через деякий час я отримав відповідь з міської ради про відмову включення мене до погоджувальної комісії за підписом вже іншого заступника міського голови. Тобто один представник міської ради мене запросив до комісії, а інший гарно попросив.
відмова

Не зважаючи на заборону включення мене як громадського діяча до складу погоджувальної комісії 11 січня 2014 року в залі засідань Тернопільської міської ради я був присутнім на черговому засіданні погоджувальної комісії по розгляду плану зонування міста Тернополя. Мене в складі комісії не було, аналогічно не була включена в комісію Ніна Міляновська.

Під час засідання мені відмовили у моєму бажанні бодай висловитись, або  задати запитання членам комісії. Я хотів запитати де буде знаходитись розважальний комплекс на дамбі озера, хотів запитати чому з 19-ти поправок було враховано лише 2. Як на думку помічників і заступників міського голови тернополяни можуть впливати на план зонування міста, якщо їх не збираються включати до комісії?

Оскільки слова мені ніхто не надавав, я сидів і рахував мух на люстрі в залі засідань міської ради. Нарахував цілих 8 штук.

Мухи на фото, з повагою Андрій Любецький.

мухи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


CAPTCHA Image
Reload Image