Чому міський голова хотів спалити міську раду?

В допомогу розслідування подій 25 квітня 2014 року спробуємо відтворити всі факти. В даній статті наведемо декілька думок тернополян та учасників пікету.

Пан Микола (учасник): Я прийшов сюди проти розкрадання землі та бюджету міста.

Пан Дмитро (учасник): А що тут розбиратись в даній ситуації? Все і так зрозуміло. Люди хочуть змін на краще, але все відбувається на гірше. Не обійшлося без конфлікту, але треба шукати справжніх провокаторів, які до цього довели.

Але чому ж прийшов народ до стін міської ради? І чому ані мер міста, ані його депутати «свободівці» не розуміють причин спробуємо розібратись.

Питав у працівників КП ТМШЕД. Люди розповіли, що прийшли до міської ради тому, що їх виганяють з роботи, а на сесії вирішували питання передачі їх власності на управління ЖКГ.

Питав у членів гаражного кооперативу. Люди сказали, що прийшли до міської ради тому, що їхнє питання досі не вирішене.

Питав тернополян, які прийшли кожен з своєю проблемою. В кожного були свої питання, які міська рада не вирішує, або ж затягує час.

Також за коментарем звернувся у організацію «Наш Рідний Тернопіль», які подали заявку на участь в пікеті. Вони розповіли, що різними громадськими організаціями були делеговані представники по кожній з проблем міста. Понад десять делегатів з різних організацій мали виступити на сесії. Запрошення отримали всі бажаючі.

Але пан мер день перед тим ініціював інтерв’ю про те, як провокатори і сепаратисти будуть штурмувати міську раду. 24 квітня 2014 року Сергій Віталійович Надал офіційно повідомив:
«Ми маємо інформацію від правоохоронних органів (цікаво були би знати джерело інформації) про те, що можливі провокації під час проведення сесії міської ради і що під виглядом різних громадських організацій можуть прийти люди, які займається провокацією. Я думаю, що ми маємо достатньо сил і можливостей використати власний ресурс і при підтримці інших громадських організацій дати гідну відсіч і захистити наші приміщення.»

Цікаво, з ким вирішив боротись мер міста? З тернополянами чи з провокаторами?

Отож, за задумом міського голови 25 квітня мали бути люди провокатори під виглядом ГО, власний силовий ресурс, організації які підтримують ВО «Свобода», і як обіцяв сам мер має бути пошкоджене приміщення міської ради.

Пан голова гарно придумали. Геніальний план вдався. На пікеті ми одразу побачили людей провокаторів міської ради, які затіяли бійку і труїли людей газом.

А хтось бачив провокаторів? Виступала тернополянка пані Галина, яка стояла з паперами і зачитала листа з вимогами. Не забувала питати громаду чи тернополяни згодні з текстом. Делегатом був пан Богдан Брич, який розповідав як був на Майдані в Києві і був поранений.

Хлопці з різних громадських організацій стали біля міської ради і зробили коридор для депутатського панства, які йшли вирішувати свої земельні питання. Але більшість депутатів до початку сесії вже були в приміщенні ради. Крім того депутатів ніхто не ображав, не бив. І ось коли ініціативна група від громадських організацій вже мала зайти до міської ради сталось дещо дивне – двері зачинились. Відкрити двері тернополяни не могли. А далі як в казці: Тягнули, тягнули і витягнути не могли. Підбігав навіть пан Стаюра, який теж не міг двері відчинити. Навіть комусь телефонував, щоб двері відкрили, але вони не відкривались. І народ просив, і Стаюра просив, але двері були на замку. Згодом люди тягнули двері і вони таки відкрились. Шибка трісла, і для того, аби вона нікого не поранила довелося збити скло. Натомість з сторони міської ради в людей пішов газ. Приватна охоронна фірма «Максима», яка охороняла приміщення скористалась газовим обладнанням і почала травити людей. Вже після того ініціативна група була допущена до сесійної зали.
Постає питання: Чому людей не пустили в приміщення, хоч після того пан мер сказав, що він люб’язно людей запросив? З відео видно, що станом на початок сесії двері були зачинені. Треба зрозуміти хто таки справді є провокатором, бо людей не пускали і не хотіли.

Щодо силового ресурсу. Пане міський голово, треба було одразу говорити, що ваш силовий ресурс це приватна охоронна фірма «Максима», які тримали двері з середини і людей газом травили. Згодом Ви ж викликали в поміч резерв, який і сам не зрозумів проти кого має боротись. Прибігли хлопців шоломах і з палками, але ворога не було. Були тільки тернополяни.

Були ще провокатори в спортивних костюмах, які гарно захищали міську раду. Бігали по площі і бійку затіяли. Часом не Ваші провокатори? Питання ще є до двох автобусів, які стояли припарковані на дорозі по вулиці біля міської ради. Хтось бігав і кричав що це ФСБ приїхали з коктейлями молотова, але ні ФСБ ні коктейлів «Молотова» не було. Ще й номери тернопільські були.

Збіглося багато тернополян, які думали що біля міської ради провокатори з Росії палять міську раду. Але коли всі поприходили, то крім тернополян нікого не бачили.
А яке весілля без бійки? Не розібравшись в ситуації одні тернополяни почали бити інших, але як кажуть, поки кріпаки чубляться то пани тішаться. Пошуки «москалів» не привели ні до чого. Це вже потім всі один одному руки потискали, телефонами обмінювались і всіх перепрошували, бо думали, що на Тернопіль ФСБ напали.

Веселий ми народ український, вміємо битись, миритись, але найголовніше вміємо прощати. І дуже добре, що живемо ми в Тернополі серед українців.

Тож пане Надал, не вдалося Вам пересварити громаду.

Ще Ви казали що маєте громадські організації які Вас підтримують. Отож цікаво після подій в п’ятницю скільки таких лишилось. Не вийшло обманути всіх: бо одним Ви сказали що тут «москалі», а інші мали їх бити. А виявилось, що всі ми тернополяни.

Ну і останнє про погром приміщення. Погром міської ради обійшовся однією шибкою. А Вам певно дуже хотілось повторення у Тернополі подій лютого. Мабуть є дуже багато в міській раді такого, що Ви би хотіли спалити, а потім сказати що це все робили сепаратисти. Скільки у вас там справ по передачі землі є, а майна тернопільського? Але терноопляни не будуть палити міську раду, і подарунку вам такого не зроблять.

Ось і слідству кінець. І для Вас все добре обійшлося: всі земельні питання ви проголосували, землю в тернополян забрали, руки потерли, бо думали, що громаду посварили. А не так то просто нас всіх пересварити і цього ми Вам не подаруємо.

Щиро, Андрій Любецький, Тарас Білан, громада міста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


CAPTCHA Image
Reload Image