Труднощі з отриманням квитанцій

Через велику кількість звітніх документів з 17.02.2015 спостерігаються труднощі з отриманням квитанцій з контролюючих органів, а тому є 2 варіанти дізнатись чи звіт був отриманий. Існує тільки 2 варіанти вирішення даної ситуації:

Варіант 1. Телефонувати інспектору, або на номер 0 800 501 007 де потрібно переключитись на лінію ПДВ і тоді запитати чи були отримані документи на рівні сервера. Але навіть у випадку, якщо інспектор підтвердить отримання звітів то квитанцій Ви все-рівно не отримаєте, а тому потрібно перейти до варіанту 2.

Варіант 2. Повторно відправляти ті звітні документи, по яких немає відповіді, до тих пір, доки не будуть отримані квитанції. Для цього потрібно виділити звіт і натиснути конвертик. У випадку повторної відправки документів з центрального сервера будуть повторно відправлені квитанції у Вашу програму. Копіювати звіти не потрібно, а відправляти тільки попередньо відправлені документи.

Якщо документ не був отриманий податковою, або Ви не отримали квитанцію, то це буде значити, що звіт не зданий. В цьому випадку відповідальність лежить на бухгалтері.

Звіти до податкової служби приймаються до 00.00 20.02.2015. Інших варіантів вирішення питання не існує.

Можна ще попробувати зайти в розділ “Адміністрування” потім “Параметри системи” і вибрати розділ “Документообіг”, а тоді поставити галочку “Використовувати тільки гарантовану доставку”. Повторно відправити звіти. Якщо не допоможе то повернутись до варіанту 2.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


CAPTCHA Image
Reload Image