Як здати податкову декларацію платника єдиного податку для ФОП

Державна фіскальна служба України з посиланням на відповідні норми Податкового кодексу України повідомила, що фізичні особи-підприємці, зареєстровані платниками єдиного податку третьої групи, за 1 квартал 2015 року звітують з єдиного податку по формі діючої декларації, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 21 грудня 2011 року № 1688 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 07 листопада 2012 року № 1159, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 28 листопада 2012 року за № 1998/22310).

При цьому, у зв’язку зі зміною з 01.01.2015 року розміру ставок єдиного податку для платників спрощеної системи 3 групи, при заповненні декларації необхідно звернути увагу на наступне:

– дохід, що оподатковується за ставкою 2% або 4%, відображається у рядках, в яких бланком декларації передбачено відображення доходу за ставкою 3% або 5% відповідно;

– аналогічним чином зазначається і сума податку.

Щоб заповнити діючу форму Податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи-підприємця з урахуванням змін законодавства у програмі «M.E.Doc IS» слід вимкнути функцію «Автоматичний розрахунок» у створеному звіті і в ручному режимі відкоригувати необхідні показники Декларації.

Для цього виконайте наступні дії:

1. Звичним (стандартним) способом створіть та заповніть діючу Податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи-підприємця (суми податку будуть розраховані автоматично за «старими» алгоритмами).
2. З меню Правка відкритого документу вимкніть «Автоматичний розрахунок».
3. Відкоригуйте вручну необхідні показники (з урахуванням нових ставок податку тощо).
4. Ретельно перевірте всі показники та реквізити готового звіту.
5. Збережіть та закрийте заповнений звіт.
6. Звіт готовий до подачі.

Перевірити та впевнитись у правильності показників у сформованому та відправленому до ДФС України електронному файлі Декларації Ви можете в Протоколі подій цього документу (подія «Відправлено»).

Нагадуємо, що граничним терміном подання декларації платника єдиного податку за І квартал 2015 року є 12 травня 2015 року. Граничний термін сплати податкових зобов’язань по єдиному податку за результатами І кварталу 2015 року – 20 травня 2015 року.

Інформацію щодо термінів запровадження нового бланку Декларації з єдиного податку, у якому будуть враховані зміни ставок податку, ДФС України буде повідомляти додатково.

Джерело: http://sfs.gov.ua/nove-pro-podatki–novini-/192162.html

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


CAPTCHA Image
Reload Image