Щодо сплати авансових внесків з рентної плати

Державна фіскальна служба України у листі від 29.04.2015 р. №15542/7/99-99-15-04-01-17 повідомила, що окремі категорії платників рентної плати (далі – плата), які:

  • здійснюють видобування вуглеводневої сировини,
  • користуються радіочастотним ресурсом,
  • здійснюють транспортування нафти і нафтопродуктів магістральними нафтопроводами та нафтопродуктопроводами, транзитне транспортування трубопроводами природного газу та аміаку територією України, сплачують у податковому періоді до 30 числа кожного місяця авансові внески з плати у розмірі однієї третини суми податкових зобов’язань з плати, визначеної у податковій декларації за попередній податковий період.
    Звітність з плати за податковий квартал подається протягом 40 днів. При цьому граничний термін подання податкової звітності з Плати за І (перший) квартал 2015 року припадає на 12 травня.
    Таким чином, зазначений граничний термін подання податкової звітності, а також узгодження платником плати його податкових зобов’язань за вказаний період настає пізніше ніж граничний термін сплати (29 травня) авансового внеску з плати за квітень 2015 року.
    Враховуючи вищезазначене, вказані платники авансові внески у вигляді однієї третини суми податкових зобов’язань з Рентної плати, визначеної у податковій декларації за І квартал, здійснюють до 30 числа у травні, червні та липні. Такий же порядок розповсюджується на наступні квартали.

 Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ
ГУ ДФС у Тернопільській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


CAPTCHA Image
Reload Image