Підприємець і єдиний податок

Я, приватний підприємець, перебував на спрощеній системі оподаткування цілий 2014 рік по перший квартал 2015 року. З другого кварталу 2015 року перейшов на загальну систему оподаткування. Чи можу повернутись у поточному році на спрощену систему оподаткування?
Згідно із Податковим кодексом суб’єкт господарювання може прийняти рішення про перехід на спрощену систему оподаткування шляхом подання заяви до податкової інспекції не пізніше ніж за 15 календарних днів до початку наступного кварталу. Такий перехід може бути здійснений один раз протягом календарного року.
Фізична особа – підприємець, яка у поточному році була платником єдиного податку, однак перейшла на сплату інших податків і зборів (загальну систему оподаткування), не може повернутись у цьому році на спрощену систему оподаткування, оскільки така особа вже скористалась своїм правом на застосування спрощеної системи оподаткування в даному періоді.
Разом з тим, така фізична особа може перейти на спрощену систему оподаткування з 1 січня наступного року за умови відповідності вимогам ст. 291 Податкового кодексу України.
За детальними консультаціями можна звернутися у Центр обслуговування платників Тернопільської ОДПІ або зателефонувати: 43-46-10, 43-46-46.

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ
ГУ ДФС у Тернопільській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


CAPTCHA Image
Reload Image