Рекомендації по здачі нового ЄСВ

Суму нарахованого ЄСВ за звітний період програма розраховує за алгоритмом, прописаним в Інструкції про порядок нарахування і сплату єдиного внеску, затвердженому Наказом №499 від 20.04.2015:

Клас проф. ризику множиться на понижуючий коефіцієнт, отримане значення округляємо до 3-х знаків після коми, суму в рамках максимальної величини множимо на отримане значення і округляем да 2-х знаків після коми.

У Таблиці 6 нарахування ЄСВ проводиться по кожній застрахованій особі (згідно із Законом України “Про збір та облік єдиного внеска на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”, підп. 1, п. 1, ст. 7, розділ III), після чого переноситься в Таблицю 1 у відповідні строки.

Звертаємо увагу:

1. У разі розбіжності підсумкового рядка нарахованого ЄСВ після імпорту з інших бухгалтерських систем і формуванні звіт у версії “M.E.Doc IS” нижче 10.01.050 необхідно в обов’язковому порядку перерахувати (внести заново) суму нарахованої ЗП в межах максимальної величини

2. При цьому суми з типом нарахувань 3,5,7,9 і 12 повинні враховуватися зі знаком мінус – правки вийшли в оновленні 10.01.51.

3. Текст квитанції «Помилка Таблиця 1 рядок 5. зазначено суму відміну від загального підсумку графи “Сума єдиного внеску за звітний місяць (із заробіткудоходу)” таблиці 6 додатку 4 по всіх застрахованих особах, крім застрахованих осіб з типом нарахувань 2,3,4,5,6,7,8,9,11,12 »

Рекомендація: Сума підраховується по застрахованим особам і повинна дорівнювати підсумковій сумі за колонці «сума утриманого ЄСВ» (20 графа.) З Таблиці 6.

До уваги тих, хто імпортує звіт ЄСВ з 1С! В даний момент округлення в цій програмі не здійснюється. Розробники 1С анонсує вихід оновлення з функцією округлення 15-16.06.2015г.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


CAPTCHA Image
Reload Image