Для здійснення реєстрації податкових накладних в ЄРПН наявність коштів на електронному рахунку обов’язкова

Щоб своєчасно зареєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних, платники ПДВ повинні обов’язково подбати про наявність коштів на електронних рахунках в системі електронного адміністрування ПДВ.

Наявність коштів на таких електронних рахунках – неодмінна умова для безперешкодного користування електронною системою адміністрування ПДВ, що з 1 липня 2015 року працюватиме в звичайному, а не тестовому режимі.

Якщо сума, визначена відповідно до пункту 2001.3 статті 2001 Податкового кодексу (реєстраційна сума), буде меншою, ніж сума податку в податковій накладній, яку платник повинен зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних, то платник повинен перерахувати потрібну суму коштів із свого поточного рахунку на свій електронний рахунок (пункт 201.10.статті 201 Податкового кодексу; пункт 12 Порядку № 569).

Збільшення реєстраційної суми може бути забезпечене також за рахунок отриманих податкових накладних, зареєстрованих в ЄРПН, та сум ПДВ, сплачених під час ввезення товарів на митну територію України.

Відповідно до вимог законодавства, на електронні рахунки в системі електронного адміністрування ПДВ платники податку зараховують кошти з власного поточного рахунку платника, відкритого в банківських установах, самостійно.

 Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ
ГУ ДФС у Тернопільській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


CAPTCHA Image
Reload Image