До нас телефонують, у нас запитують…

Моя дочка, якій ще і шістнадцяти немає, отримала повідомлення з податкової інспекції, де зазначено, що вона має платити податок на нерухоме майно, яке їй подарували. Чи правомірно нарахували їй такий податок і хто повинен його сплатити?
Неповнолітньою вважається дитина у віці від чотирнадцяти до вісімнадцяти років. Згідно зі статтею 99 Податкового кодексу України грошові зобов’язання неповнолітніх осіб виконуються їх батьками (усиновителями), опікунами (піклувальниками) до набуття неповнолітніми особами цивільної дієздатності в повному обсязі.

Чи підлягають поверненню сплачені суми єдиного внеску у разі дострокового розірвання договору про добровільну участь?
Відповідно до Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування сплачені суми єдиного внеску у разі дострокового розірвання договору про добровільну участь поверненню не підлягають, при цьому, період, за який сплачено єдиний внесок, враховується до страхового стажу тільки за умови подання звіту.

Як сплачується ЄСВ, якщо фізична особа – єдинник припиняє діяльність?
Фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, нараховують та сплачують єдиний внесок за кожний повний або неповний відпрацьований місяць, в якому подано заяву про припинення підприємницької діяльності в розмірі, який визначають самостійно, але не менше мінімального страхового внеску.

Шановні платники, звертаємо вашу увагу на те, що подання податкової звітності, в тому числі з єдиного соціального внеску, в електронному вигляді заощаджує ваш час. Також на офіційному веб-порталі ДФС Україні розміщено чимало електронних сервісів, за допомогою яких платники можуть отримати корисну інформацію.

Детальні консультації щодо податкового законодавства можна отримати в Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 або за                    телефоном: 43-46-46.

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ
ГУ ДФС у Тернопільській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


CAPTCHA Image
Reload Image