Надання медичних послуг: чи потрібен касовий апарат?

Товариство займається наданням медичних послуг виїзними бригадами та медичним обслуговуванням вдома у замовника. Річний обсяг наданих послуг перевищує 200 тис. грн. Чи має право таке підприємство замість касового апарату (РРО) застосовувати для даного виду діяльності КОРО та розрахункові квитанції?

У зв’язку зі змінами, внесеними законами України від 28.12.2014 р. № 71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи» та від 01.07.2015 р. № 569-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій», застосування РРО під час надання послуг і отримання та переказу коштів є обов’язковим.
Однак, статтею 10 Закону України про РРО передбачено, що Кабінет Міністрів України затверджує Перелік окремих форм та умов проведення діяльності у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, яким дозволено проводити розрахункові операції без застосування РРО з використанням розрахункових книжок (РК) та КОРО, а також граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій з продажу товарів (надання послуг), при перевищенні якого застосування РРО є обов’язковим.
На сьогоднішній день є чинним Перелік, затверджений Постановою КМУ від 23.08.2000р. № 1336, відповідно до п. 23 якого надання платних медичних послуг виїзними бригадами та медичне обслуговування вдома у замовника здійснюються без застосування РРО з використанням розрахункових книжок та книг обліку розрахункових операцій.
Водночас, у разі перевищення граничного розміру річного обсягу розрахункових операцій 200 тис.  грн., підприємство зобов’язане застосовувати касовий апарат відповідно до Закону про РРО.

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ
ГУ ДФС у Тернопільській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


CAPTCHA Image
Reload Image