Іноземець за умови укладення трудового договору має право на податкову соціальну пільгу

Якщо іноземець має офіційний дозвіл на працевлаштування і укладав трудовий договір (контракт) з роботодавцем резидентом, то за умови виконання ст.169 Податкового кодексу України він має право на податкову соціальну пільгу, – наголошують фахівці Тернопільської ОДПІ.
Податкова соціальна пільга застосовується до нарахованого платнику податку місячного доходу у вигляді заробітної плати тільки за одним місцем його нарахування.
Підпунктом 169.2.3 пункту 169.2 статті 169 Податкового кодексу України наведено кінцевий перелік доходів фізичних осіб, до яких податкова соціальна пільга не може бути застосована. До таких доходів належать:
– доходи платника податку, інші ніж заробітна плата;
– заробітна плата, яку платник податку протягом звітного податкового місяця отримує одночасно з доходами у вигляді стипендії, грошового чи майнового (речового) забезпечення учнів, студентів, аспірантів, ординаторів, ад’юнктів, військовослужбовців, що виплачуються з бюджету;
– дохід самозайнятої особи від провадження підприємницької діяльності, а також іншої незалежної професійної діяльності.
Детальніші консультації можна отримати у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 або за телефонами: 43-46-46 та 43-46-10.

 Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ
ГУ ДФС у Тернопільській області

One thought on “Іноземець за умови укладення трудового договору має право на податкову соціальну пільгу”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


CAPTCHA Image
Reload Image