Працівник не вийшов на роботу: подаємо «скасовуюче» повідомлення

У Тернопільській ОДПІ зазначили, що частиною третьою статті 24 Кодексів законів про працю визначено, що працівник не може бути допущений до роботи без:

  • укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу,
  • повідомлення ДФС про прийняття працівника на роботу в порядку.

Якщо потенційний працівник змінив своє рішення, у призначений день не вийшов на роботу, можна запропонувати йому написати заяву про припинення трудового договору за згодою сторін та анулювати наказ про прийняття на роботу.
Не слід забувати про те, що в перший день роботи з працівником міг статися страховий випадок за державним соціальним страхуванням, тому скасовувати наказ про прийняття на роботу бажано за наявності відповідної заяви працівника.
У разі припинення трудового договору та скасування наказу про прийняття на роботу можна подати «скасовуюче» повідомлення. Якщо ж трудовий договір діє, а людина просто не вийшла на роботу, «скасовуюча» форма повідомлення не подається.
Зокрема, таке повідомлення роботодавці міста Тернополя й Тернопільського району можуть подати у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ, в залі прийому звітності та вхідної кореспонденції. Телефон для довідок: 43-46-10.

За матеріалами Тернопільської ОДПІ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


CAPTCHA Image
Reload Image