Чи дозволено змінювати групи та види оподаткування?

Ми займаємось вирощуванням свиней, перебуваємо на четвертій групі спрощеної системи оподаткування. Та чи маємо право поміняти групу єдиного податку, або взагалі перейти на загальну систему оподаткування протягом звітного року?
Відповідають фахівці відділу комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ.
Сільськогосподарські товаровиробники, якими Ви є, для переходу на спрощену систему оподаткування або щорічного підтвердження статусу платника єдиного податку четвертої групи подають до 20 лютого поточного року документи, перелік яких визначено у п.п. 298.8.1 п. 298.8 ст. 298 ПКУ.
У разі, коли у звітному році частка сільськогосподарського товаровиробництва становить менш як 75 відсотків, сільськогосподарський товаровиробник сплачує податки у наступному звітному році на загальних підставах. Також, при цьому, має право перейти на третю групу спрощеної системи оподаткування.
Тобто, Ви, як платник єдиного податку четвертої групи, не можете протягом звітного року перейти на загальну систему оподаткування, або обрати іншу групу єдиного податку. Такі зміни можете провести лише з нового звітного року.
Для отримання детальної інформації щодо податкового законодавства звертайтесь у Центр обслуговування платників за адресою: Білецька 1 або за телефоном: 43-46-10.

 Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ
ГУ ДФС у Тернопільській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


CAPTCHA Image
Reload Image