Про довідник контрагентів

Увага! Довідник контрагентів створений як допоміжна функція. Кожен клієнт самостійно наповняє його. Це значить, що не виключені помилки. Якщо Ви, або Ваш контрагент внесе не актуальні дані, то саме такі дані будуть в базі довідника контрагентів. Уважно перевіряйте дані, які Ви самі вносите в базу!

При запуску програми клієнтам пропонується додати свої реквізити до довідника контрагентів, з яким будуть звірятись документи для реєстрації в ЄРПН. Деякі контрагенти заповняють дані не зовсім правильно, тому бухгалтер повинен двічі перевірити реквізити. Це робиться для того, щоб зменшити кількість накладних з непраивльно зареєстрованими реквізитами. Це зменшить кількість коригувань у майбутньому.

Довідник носить рекомендаційний характер, тобто, якщо програма повідомляє про будь-які розбіжності між даними Ваших документів і довідником то рекомендується звірити їх вручну, або уточнити дані в контрагента. Тобто, якщо в колонці замість зеленої галочки у Вас будь-який інших показаний нижче знак, але Ви впевнені, що Ваші дані є правильними то можете реєструвати так, як вважаєте за потрібне.

У реєстрі первинних документів додана нова колонка

У новій колонці “Звірка з ЄДК” у таблиці модулю Реєстру первинних документів відмічається результат виконаного звірення даних:

embim1” – в ЄДК немає даних контрагента;

embim2” – дані співпадають;

embim3” – дані не співпадають.

embim4” – дані не перевірені у зв’язку з відсутністю з’єднання з ЄДК. Якщо документ набуває ознаки “Відсутнє з’єднання з ЄДК” (на момент перевірки), при відправці повторно відбудеться звірка.

Звірення даних контрагентів при перевірці документів

Функція звірення даних з ЄДК запускається при перевірці у відкритому документі (із вкладки Наступні дії та по F4).

Звірка запускається автоматично, але лише після успішної перевірки заповнення полів ПН/РК.
Якщо при перевірці документа виявлені помилки, звірка даних не виконується.

Повідомлення програми щодо звірки даних з можливими варіантами дій залежить від того, чи були раніше синхронізовані дані у довіднику контрагентів програми із ЄДК.

– якщо дані в документі відрізняються від даних у довіднику контрагентів програми, який вже звірений з ЄДК – пропонується замінити дані контрагента в документі на актуальні чи залишити їх без змін. Рішення про можливу заміну повинен прийняти користувач.

zvyrka_3.zoom75

– якщо документ містить дані контрагента, який відсутній у ЄДК, пропонується один із варіантів:
замінити дані контрагента в документі,
замінити дані контрагента в довіднику контрагентів програми,
залишити без змін.

zvyrka_4.zoom75

Як перевірити багато накладних?

Звірення даних також виконується при груповій перевірці документів у Реєстрі первинних документів.

Звірка також запускається автоматично, але лише після успішної перевірки заповнення полів ПН/РК.

zvyrka_6.zoom65

При груповій відправці документів у статусі “Імпортований” чи “Готується”, незалежно від відповіді користувача на запитання “Ви бажаєте перевірити всі виділені звіти? У випадку натискання “Ні” всі звіти будуть переміщені одразу на підпис”, виконується звірка даних з ЄДК.

2 thoughts on “Про довідник контрагентів”

  1. Це повна маячня. Медок ніби сидить і думає як би це підкинути роботи бухгалтерам, у мене тисячі податкових в місяць. Тепер куча цих хрестиків і червоних прочерків, бо покупець не додав свої дані до ЄДК. Хоча я знаю що їхні дані правильні і пони раніше погоджували мої ПН. Но зараз і в мене і в них забирає час цей ХРЕСТИК, бо я інтуїтивно маю все перевіряти в ПН. В медку кажуть: якщо ви впевнені що все правильно – реєструйте. То питається: нафіга тоді це все????

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


CAPTCHA Image
Reload Image