РРО для туристичної фірми

Чи може туристична фірма приймати гроші за путівки, виписуючи прибуткові касові ордери? Якщо ні, то де купити сертифікований касовий апарат для туристичної галузі?

З січня цього року до статті 9 Закону України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” внесено суттєві зміни в частині обов’язкового застосування РРО тими, хто надає послуги за готівкові кошти. Адже раніше вони мали змогу замість РРО та розрахункових книжок використовувати прибуткові касові ордери за дотримання певних умов. Зараз усім їм, приймаючи готівку за послуги, уже не можна працювати без РРО. Для придбання РРО потрібно звернутись до виробників чи постачальників касової техніки, перелік яких Ви знайдете на офіційному сайті ДФСУ (http://sts.gov.ua/baneryi/podatkovi-zmini-2015/zastosuvannya-rro/198344.html). При виборі орієнтуйтесь на Державний реєстр РРО, затверджений Наказом ДФСУ 27.04.15р. №302. Перевагу можна віддати РРО, позначених відміткою **, адже вони забезпечать передачу контрольно – звітної інформації до органів ДФС та формування контрольної стрічки в електронній формі. Для туризму підійде будь – який універсальний апарат зі сферою застосування “Торгівля, громадське харчування та послуги”.
Обраний касовий апарат обов’язково підлягає реєстрації в податковій інспекції за основним місцем обліку платника податків. Процедура реєстрації чітко прописана в Порядку реєстрації РРО, затвердженому наказом Мін доходів 28.08.13р. № 417.
Детальні консультації у Центрі обслуговування платників за адресою: Білецька 1, вікно №18 або за телефоном:43-46-10.

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ
ГУ ДФС у Тернопільській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


CAPTCHA Image
Reload Image