Декларування акцизу в 2016 році

Відповідно до змін внесених до Податкового кодексу – із 1 березня 2016 року передбачено запровадження системи електронного адміністрування реалізації пального, а також акцизної накладної як обов’язкового електронного документа, який складатиметься при здійсненні всіх операцій з реалізації пального на внутрішньому ринку. Відповідно до цієї норми до платників акцизного податку, які здійснюють реалізацію пального, крім виробників, імпортерів та суб’єктів роздрібної торгівлі пальним, віднесено осіб, які реалізують пальне.

Отже, для зазначених вище платників, які реалізують пальне, першим звітним (податковим) періодом буде березень 2016 року.

Таким чином, зазначені платники акцизного податку будуть зобов’язані після затвердження Порядку ведення реєстру платників акцизного податку з реалізації пального та Заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального – зареєструватися платником з акцизного податку та до 20.04.2016 року подати декларацію з акцизного податку за звітний (податковий) період – березень 2016 року за формами, встановленими Мінфіном України.
Слід також зазначити, що Порядок ведення реєстру платників акцизного податку з реалізації пального, Порядок ведення Єдиного реєстру акцизних накладних, Порядок електронного адміністрування реалізації пального та відповідні зміни до форм декларації з акцизного податку наразі розробляються та найближчим часом оприлюднюватимуться на веб-порталах ДФС та Мінфіну України.
До запровадження нових форм звітності виробники, імпортери та особи – суб’єкти господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, зокрема пального, та відповідно до Податкового кодексу – є платниками акцизного податку, подають декларацію з акцизного податку та звітні (податкові) періоди 2016 року за формами, затвердженими наказом Мінфіну України від 23.01.2015 року №14.
Тернопільська ОДПІ нагадує також, що з 1 січня 2016 року розпочалась кампанія декларування доходів громадянами за 2015 рік. Консультації, тренінги, надання практичної допомоги – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1, телефон: 43-46-10.

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


CAPTCHA Image
Reload Image