Робота в умовах військового стану

Інформація буде доповнятись сюди по мірі поступлення…

Увага! Перш ніж нам дзвонити хочемо сказати, що на даний момент слова ТЕРМІНОВО і ВЖЕ не існує. Ми стараємся робити все по мірі того, як получається. Прохання з розумінням ставитись до нашої роботи. Ми стараємося зремонтувати і відновити роботу систем, які на даний момент можуть працювати в аварійному режимі. Здача всіх звітів подовжена, тому це нормально якщо для вирішення тої чи іншої ситуації потрібен час!

01.03.2022 Що робити?
Дуже велике прохання ознайомитись з оперативною інформацією, а тоді, якщо є додаткові запитання дзвонити. Дзвінків багато.
Не задавайте запитання, які тут вже описані! В нас немає інформації більше ніж є тут. Всю інформацію ми додаємо сюди.
Не треба просити лінію консультацій щось зробити зараз! Ми не можемо щось робити в умовах коли основні сервера не гарантують працездатність.
Не треба питати коли та чи інша функція буде працювати! Ні ми ні Ви не знаємо. Також ми не знаємо тих, хто може знати.
Ми все зробимо коли все відновиться. Ми напишемо сюди і все зробимо! Ми все всім зробимо коли все включиться!
Також просимо НЕ ВНОСИТИ будь-які зміни в програмне забезпечення з метою попробувати “А МОЖЕ ТАК ЗАПРАЦЮЄ”, НЕ ЗАВАНТАЖУВАТИ і НЕ ЗМІНЮВАТИ НІЧОГО. Не запрацює. Всі ці зміни доведеться виправляти що лише додасть лишньої роботи згодом. Про відновлення роботи систем ми повідомимо на цій сторінці.
Рекомендуємо читати інформацію, яку ми тут оновлюємо по мірі її отримання.
Будьте готові до того, що щось може не працювати, потім працювати, потім знову не працювати. Не потрібно дзвонити якщо щось працювало, а потім перестало.
Якщо щось не працює значить не працює.
Не дзвоніть на консультацію з проханням зробити щось вже і зараз. Спробуйте подзвонити на наступний день. Можливо щось зможемо зробити.

01.03.2022 А можна здавати звіти?
Граничні строки подачі звітності подовжені.

Установа Звітність до таких контролюючих органів: Дата перевірки Рекомендація
ПОДАТКОВА СЛУЖБА ЧАСТКОВО ПРАЦЮЄ (ПРИХОДИТЬ СТАН РОЗРАХУНКІВ З БЮДЖЕТОМ,
РЕЄСТРАЦІЯ ПН НЕ ПРАЦЮЄ,  ЗВІРКА НЕ ПРАЦЮЄ, ЧАСТИНА ЗВІТІВ НЕ ПРИЙМАЄТЬСЯ)
17.03.2022 контролюючий орган надає можливість подати звіти та інші документи протягом 6 місяців після припинення чи скасування воєнного стану (форс-мажору)
ЕЛЕКТРОННИЙ КАБІНЕТ ПОДАТКОВОЇ СЛУЖБИ
НЕ ПРАЦЮЄ, АБО ПРАЦЮЄ З ПЕРЕБОЯМИ
17.03.2022 прохання не телефонувати нам з приводу непрацездатності кабінету податкової служби ВЗАГАЛІ. Це не наша програма ми за неї не відповідаємо і відповідати не будемо
СТАТИСТИКА НЕ ПРАЦЮЄ, АБО ПРАЦЮЄ З ПЕРЕБОЯМИ 28.02.2022 контролюючий орган надає можливість подати звіти та інші документи протягом 6 місяців після припинення чи скасування воєнного стану (форс-мажору)
ПЕНСІЙНИЙ ФОНД НЕ ПРАЦЮЄ, АБО ПРАЦЮЄ З ПЕРЕБОЯМИ 17.03.2022 контролюючий орган надає можливість подати звіти та інші документи протягом 6 місяців після припинення чи скасування воєнного стану (форс-мажору)
ФСС ЧАСТКОВО ПРАЦЮЄ 15.03.2022 на даний момент звіти обробляються по можливості. Сайт ПФ працює з деякими перебоями. Оплати проводять, але не одразу. Якщо у Вас є на руках номер номер лікарняного і Ви відправили звіт то потрібно чекати квитанції. Якщо квитанції немає це означає, що контролюючий орган його ще не обробив. Ані сповільнити, ані пришвидшити цей процес можливості немає. Не дзвоніть щодо відсутності квитанцій. Якщо звіт не прийнято і прийшла відмова пришліть нам квитанцію на вайбер. ФСС надає можливість подати звіти та інші документи протягом 6 місяців після припинення чи скасування воєнного стану (форс-мажору)
ДЕРЖАВНИЙ РЕЄСТРАТОР ЧАСТКОВО ПРАЦЮЄ 11.03.2022 виконати будь-які зміни після закінчення форс-мажору
ДОКУМЕНТООБІГ
ЧАСТКОВО ПРАЦЮЄ 11.03.2022 якщо не працює – спробувати пізніше, або відправити після відновлення роботи системи, або відправити контрагенту скановану копію документа на електронну пошту
ІНШІ ЕЛЕКТРОННІ СЕРВІСИ АБО САЙТИ (робота з ключем в інших системах крім здачі звітності)
ЧАСТКОВО ПРАЦЮЄ 11.03.2022 якщо не працює – спробувати пізніше, у будь-якому випадку на даний момент працює форс-мажор. Ми не відповідаємо і ніколи не відповідали за роботу інших сайтів в яких Ви працюєте. Прохання не дзвонити нам з приводу роботи інших сайтів. На даний момент ми працюємо лише для забезпечення роботи нашої програми.
ТЕНДЕРИ
ЧАСТКОВО ПРАЦЮЄ 11.03.2022 якщо не працює – спробувати пізніше, у будь-якому випадку на даний момент працює форс-мажор, керуйтесь положенням Кабінету Міністрів України 169 (є нижче)
ОТРИМАННЯ ПАСПОРТІВ, ПОСВІДЧЕННЯ ВОДІЯ, РЕЄСТРАЦІЯ МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ, РЕЄСТРАЦІЯ АВТО, НЕРУХОМОСТІ
ПРИЗУПИНЕНО
11.03.2022

*ЧАСТКОВО ПРАЦЮЄ НЕ ОЗНАЧАЄ що потрібно висилати звіти і чекати квитанції (зараз діє форс-мажор)
Сервера можуть бути виключені задля збереження інформації. Це означає, що навіть якщо Ви відправите звіти то сервер не має як його прийняти і квитанції Ви не можете отримати. Якщо Вам таки вдалось відправити будь-який звіт це везіння. Форс-мажор діє на території всієї України. Звіт може не обробитись навіть якщо Ви його відправите. Комп’ютери, які обробляють документи вимкнені. Обов’язку відправляти звіти під час форс-мажору немає.
Звичайно, звіти можна готувати і набирати в програмі, але радимо не затримуйтесь на роботі і пам’ятати про комендантський час. На момент військового стану нарахування будь-яких штрафів, пені, або інших штрафних нарахувань НЕ ВІДБУВАЄТЬСЯ. Всі звіти дозволяється здати після воєнного стану. Рекомендуємо відкласти здачу звітності до моменту коли включать сервери. Про це буде повідомлено тут, або окремо.

01.03.2022 Що таке комендантська година?
Комендантська година – це заборона для жителів певного населеного пункту з’являтися на вулицях у встановлений час доби без особливого дозволу. На зазначеній території посилюється патрулювання та охорона об’єктів, а також вводиться пропускний режим.
Станом на 01.03.2022 в Тернополі така година встановлена з 22:00 до 06:00

01.03.2022 Як щодо токенів?
Ще в кінці лютого дію постанови про перехід на токени було перенесено на 31 березня 2022 року. Під час дії воєнного стану перехід на токени подовжено.

01.03.2022 Як щодо реєстрації ПН, відправці звітів?
У випадку відсутності можливості у платника податків своєчасно виконати свій податковий обов’язок, зокрема, щодо дотримання строків сплати податків та зборів, подання звітності, реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстру податкових накладних, акцизних накладних в Єдиному реєстрі акцизних накладних, розрахунку коригування у відповідному Реєстрі, подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового тощо, платники податків звільняються від відповідальності.

01.03.2022 Чи будуть перевірки?
Також повідомляємо, що у період дії форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) податкові перевірки не розпочинаються, а розпочаті перевірки зупиняються.

01.03.2022 А будуть штрафи по РРО?
Протягом дії форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) штрафні санкції за порушення законодавства з питань РРО не застосовуються.

01.03.2022 А як щодо реєстрації акцизних накладних?
Щодо реєстрації акцизних накладних в ЄРАН.
На період дії форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили) дозволяється переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами за наявності товарно-транспортної накладної та паперового примірника акцизної накладної.

01.03.2022 А коли можна буде здавати звіти?
Разом з тим, такі обов’язки мають бути виконані платниками податків одразу після припинення дії форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили).

03.03.2022 Що робити якщо в мене закінчились сертифікати, або програма?
Це не проблема. Всім по черзі ми все поновимо. Не хвилюйтесь. В будь-якому випадку програма дозволяє створювати, набирати, заповнювати звіти. Зареєструвати і відправити звіт можна буде після відновлення роботи. Телефони бухгалтерії не працюють. Якщо у Вас закінчилась ліцензія на реєстрацію ПН то на даний момент її відсутність або присутність нічого не міняє – нова форма ПН буде після закінчення воєнного стану.

04.03.2022 Коли буде нова форма ПН або будь-який інший новий звіт?
До 24.03.2022 в країні запроваджено надзвичайний в воєнний стан. Це форс-мажор. На даний момент Ви можете лише при можливості (за бажанням) суто для себе набирати документи, а тоді після воєнного стану перетворити старі ПН в нові. Нову форму податкової накладної мають зробити на рівні ДФС, тоді її підключити, запровадити і запустити. Під час надзвичайного і воєнного стану такі роботи з боку ДФС можуть бути призупинені.

07.03.2022 А може нова податкова накладна є в податковій або кабінеті, або ще десь?
Ні. Немає. І не буде до закінчення воєнного стану. Зміни повинні внести на серверах ДФС в Києві. В умовах підвищеної небезпеки є сумнів щодо можливості їх негайного проведення. Керуйтеся положенням про форс-мажор.

07.03.2022 Продовжена дія сертифікатів для клієнтів
В клієнтів в яких до 01.05.2022 закінчувались сертифікати відбулось продовження. Під час заходу в програму Вам прийде повідомлення. Його потрібно закрити. Після закінчення форс-мажорних обставин ми все всім підключимо і зістикуємо.

07.03.2022 Скільки часу діє форс-мажор?
На даний момент форс-мажор діє до 24.03.2022. Подовжено ще на місяць до 24.04.2022.

07.03.2022 Я дуже хочу здати якийсь звіт, а він не приймається, що робити?
Прочитайте уважно подану інформацію ще раз. Або зверніться до офіційної інформації поданої нижче. Після закінчення форс-мажору всі зможуть здати всі звіти. До завернення форс-мажорних обставин здавати звіт нема сенсу. Також нема сенсу друкувати звіт, йти пішки в податкову інспекцію щоб там поставили печатку. Тому-що під час воєнного стану Ви можете роздрукувати собі звіт, поставити печатку, підпис і цього на даний момент достатньо. Далі потрібно поставити звіт на стіл і не забути зареєструвати його після завершення військового стану.

08.03.2022 Чи потрібно здавати якісь звіти щоб виплатити зарплату?
Ні, не потрібно. Для виплати заробітної плати потрібно лише доступ до банку та сплатити податки. Бухгалтерський облік ведеться без реєстрації в ДФС.

08.03.2022 Мені прийшов якийсь невідомий лист від невідомого адресата з файлами, можна відкрити?
Не рекомендуємо на даний момент відкривати будь-які невідомі листи і файли.

08.03.2022 Можна дзвонити якщо мого питання тут немає?
Можна. По можливості пишіть на вайбер. По мірі можливості працюють консультації в режимі телефона, але бажано вайбера (можете дзвонити ЯКЩО Є ДОДАТКОВІ ЗАПИТАННЯ, відповідей на які немає тут). Номери телефонів внизу.

11.03.2022 Як відправити контрагенту первинний документ?
На час воєнного стану ДФС дозволяє вести бухгалтерський облік на основі звичайних первинних документів.

11.03.2022 Як відбувається відшкодування ПДВ?
Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує, що порядок визначення суми податку на додану вартість (далі – ПДВ), що підлягає відшкодуванню з Державного бюджету України (бюджетному відшкодуванню), та строки проведення такого відшкодування встановлено ст. 200 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).
Надання бюджетного відшкодування відповідно до абзацу другого п. 200.10 ст. 200 ПКУ здійснюється в разі узгодження контролюючим органом заявленої суми бюджетного відшкодування за результатами камеральної перевірки, а у випадках, визначених п. 200.11 ст. 200 ПКУ, – за результатами перевірки, зазначеної у такому пункті, що проводяться відповідно до ПКУ.
В той же час, відповідно до п. п. 69.11 п. 69 підрозд. 10 роздю ХХ «Перехідні положення» ПКУ на період до припинення або скасування воєнного стану на території України зупинено дію пп. 200.10-200.12 ст. 200 ПКУ, якими безпосередньо визначено терміни проведення таких перевірок та процедуру відшкодування.

11.03.2022 Як працювати з ПДВ у умовах військового стану?
У зв’язку із запровадженням відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 №64/2022 на всій території України воєнного стану та з метою забезпечення можливості платникам податків декларувати свої податкові зобов’язання з податку на додану вартість Державна податкова служба України інформує.
Платники податків з метою забезпечення декларування податкових зобов’язань з податку на додану вартість, що підлягають сплаті до бюджету за звітний період лютий 2022 року у податковій звітності з податку на додану вартість за такий звітний період податкові зобов’язання та податковий кредит декларують з урахуванням наступних особливостей:
– податкові зобов’язання та податковий кредит, які станом на 24 лютого підтверджені зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) податковими накладними та розрахунками коригування до них відображаються у відповідних розділах податкової звітності у загальному порядку;
– податкові зобов’язання та податковий кредит, які станом на 24 лютого та до кінця дії воєнного стану на всій території України не підтверджені зареєстрованими в ЄРПН податковими накладними та розрахунками коригування до них, відображаються в податковій звітності з податку на додану вартість на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів (документи РРО, акти приймання – передачі, акти виконаних робіт/наданих послуг, тощо), складених (отриманих) платником податку за операціями з постачання та придбання товарів/послуг відповідно до Закону України “Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні”.
Після завершення дії воєнного стану платники зобов’язані забезпечити реєстрацію в ЄРПН всіх податкових накладних та розрахунків коригування, реєстрація яких відтермінована на час дії військового стану, а всі податкові зобов’язання та податковий кредит, задекларовані платниками під час дії такого воєнного стану на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, підлягають обов’язковому уточненню (приведенню у відповідність) з урахуванням даних податкових накладних та розрахунків коригування, зареєстрованих в ЄРПН.
Додатково повідомляємо, що форма податкової накладної/розрахунку коригування, з урахуванням змін, внесених наказу Міністерства фінансів України від 17.01.2022 № 15, буде доступна платникам податків після завершення воєнного стану, про що платників податків буде проінформовано додатково.

12.03.2022 Уряд пропонує відмінити ПДВ та акцизу для палива
Зміна стосується лише палива на час воєнного стану. Інформація подана на розгляд ВР.

15.03.2022 Як здати декларацію по ПДВ?
Звіти (декларація та додатки, а також податкові накладні) потрібно здати протягом 90 днів з моменту завершення військового стану. Не треба зараз відправляти звіт. По-перше, ніхто не гарантує працездатність системи. По-друге, часу більше ніж достатньо. По-третє, звірка з ЄРПН не працює. А отже вивести ПДВ потрібно вручну на основі реєстру ПН або первинних документів. На даний момент програма дозволяє вести реєстр ПН вручну (Розділ “Облік ПДВ” і далі “Реєстр отриманих і виданих накладних”). Далі потрібно створити декларацію і буде видно суму до сплати.

16.03.2022 Як сплачувати ПДВ?
Відшкодування ПДВ на даний момент призупинено (читати інформацію вище). Для того, аби сплатити ПДВ потрібно здати декларацію по ПДВ. У всіх інших випадках діє положення про форс-мажор. Для здачі звітів має працювати вся система. Якщо будь-яка з систем не працює це зробити важко. На даний момент частина сервісів працює в аварійному режимі, тому відновити роботу можемо лише частково. Дзвоніть якщо відповіді на Ваше запитання тут немає.

16.03.2022 Які питання на даний момент можна вирішити?
Звертайтесь:
– якщо не запускається програма;
– якщо не оновлюється програма (остання 70 версія);
– якщо прийшла квитанція з відмовою на звіт по лікарняним. Якщо Ви відправили цей звіт в ФСС, а квитанції НЕМАЄ то не дзвоніть.
При можливості пишіть на вайбер, на крайній випадок номери куди дзвонити тут.
Якщо якесь питання не вирішилось звертайтесь через день або два.

18.03.2022 Чи продовжили військовий стан?
Так. Форс-мажор продовжений ще на 30 днів до 24.04.2022. З моменту закінчення воєнного стану на здачу звітності дається 90 днів.

18.03.2022 Прийшло якесь повідомленння з пропозицією щось завантажити, що робити?
На початку статті було написано не робити будь-яких змін в програмі. Якщо Ви не знаєте що робити краще закрийте повідомлення, а тоді подзвоніть нам. А не навпаки.

18.03.2022 Як Ви працюєте?
Все працює в аварійному стані. По мірі можливості щось робимо. Якщо не допомогли в один день то зверніться на наступний. Можливо на той момент потрібний Вам сервер відновиться.
20.03.2022 ПДВ в умовах воєнного стану
ДФС надала нове роз’яснення щодо здачі ПДВ для тих, хто має намір здати декларацію: http://htozna.com/news/2022/03/20/7945

23.03.2022 Ми десь прочитали, що можна буде реєструвати ПН, це так?
Будь-які рішення щодо здачі, або реєстрації ПН приймає законодавчий орган, або ДФС. Воєнний стан ніхто не відміняв і положення про роботу під час воєнного стану не відміняли теж. Ви можете набирати накладні, податкові накладні та вести бухгалтерію в себе на комп’ютері. Рекомендуємо прочитати подану інформацію ще раз.

28.03.2022 Воєнний стан продовжено?
Так. До 24.04.2022.

30.03.2022 Чи можна здати заяву про перехід на 2% оподаткування?
Так. Звіт знаходиться в періоді будь-який МІСЯЦЬ в розділі Державна Податкова Служба:
F0102003 Заява про застосування спрощеної системи оподаткування
Далі заповнити звіт і відправити. Станом на 31.03.2022 ця заява приймається.

03.04.2022 Чи варто платнику ПДВ переходити на 2%?
Для платників ПДВ це не ефективно. Після завершення воєнного стану потрібно буде нарахувати компенсуюче ПДВ. Проконсультуйтесь з податковою.

07.04.2022 Коли буде новий бланк або зміни до діючого?
Рекомендуємо прочитати подану інформацію ще раз.

07.04.2022 Якщо щось не працює то коли буде працювати?
Перетелефонуйте через декілька днів. Якщо ми кажемо що на даний момент щось не працює не переконуйте нікого що воно має працювати. Не ставте претензій, адже ми працюємо щоб щось зробити. Подзвоніть через декілька днів можливо можна буде щось зробити. Пояснювати одне і те саме можливості немає.

11.04.2022 Подовжено строки подачі звітності та сплати податків.
Виконання обов’язків зі звітування та сплати податків після військового стану подовжено ще на додаткових 3 місяці. Тобто тепер виконати ці діє можна протягом 6 місяців з дати завершення військового стану (Закон 2142).

19.04.2022 Чи можна до Вас приїхати?
На даний момент на офісі нікого немає. Всі візити узгоджуються за попереднім записом, тому телефонуйте перед тим як їхати.

27.04.2022 Чи продовжена дія військового стану?
Так, військовий стан продовжений до 25 травня включно.

28.04.2022 Ми десь прочитали, що потрібно довести податковій що не могли відправити звіт, це так?
Торгово-промислова палата України вже все довела. По території України діє військовий стан. Додатково щось доводити не потрібно. У Вас є 6 місяців після завершення військового стану на здачу всіх звітів, яких Ви не встигли здати з тих, або інших причин.

01.05.2022 Чи можна здати звіт про прийняття на роботу?
Звіт про прийняття на роботу з бланком F3001001 або J3001001 не приймається. Не хвилюйтесь, його не потрібно здавати терміново. Навіть якщо Ви його не здасте у Вас буде 6 місяців на його здачу. Штрафів немає. Для здачі звіту потрібен бланк F3001002 або J3001002. Якщо у Вас його немає оновіть програму до 70 версії і якщо не буде перетелефонуйте нам і ми спробуємо його додати. Якщо ми одразу щось не змогли зробити перетелефонуйте на слідуючий день, деякі сервера на даний момент не працюють.

17.05.2022 Коли буде те чи інше оновлення форм?
Оновлення форм відбуваються в плановому режимі. Не потрібно дзвонити і перепитувати коли буде та чи інша нова форма, крім випадків якщо не коректно працює програма. Про роботу під час воєнного стану читайте вище.

18.05.2022 Якщо підприємство не здало звіт по якійсь причині то потрібно буде доводити?
Ні, все вже доведено. Дія форс-мажорних обставин діє по всій території України. ТПП України посвідчила форс-мажор. Більше як Торгово-промислова палата України ніхто не може засвідчити. Щоб довести причину по якій був не зданий той чи інший звіт підприємству потрібно показати лист ТПП України.

19.05.2022 Чи продовжено військовий стан ще?
Так. Поданий Законопроект про продовження військового стану ще на 90 днів. Це означає що форс-мажорні обставини будуть діяти з 25 травня на 90 днів + після закінчення даного терміну буде надаватись ще 3 місяці на подачу звітів. Чи буде додаватись ще додатково 3 місяці як це було в попередньому Законі ми уточнимо і напишемо.

23.05.2022 На скільки подовжили військовий стан?
Військовий стан подовжили ще на 90 днів до 23 серпня 2022 року. Це означає що дія форс-мажору подовжена.

23.05.2022 Чи можна звертатись якщо щось не працює?
Так. Якщо у Вас є розуміння того, що ми сервісна служба, а не винуваті в поломці то звичайно телефонуйте адміністратору і ми будемо пробувати щось зробити.

27.05.2022 Вже відновлена реєстрація ПН?
Є оновлена форма. Перевіряємо.

30.05.2022 Які є ньюанси щодо нових ПН?
Офіційну інформацію можна прочитати тут:
http://htozna.com/news/2022/05/30/8025

13.06.2022 Яка інформація щодо роботи систем?
На даний момент намагаємося максимально відновити Вашу роботу. Якщо є будь-які складності звертайтесь. Якщо не вдалось вирішити питання в той самий день звертайтесь на наступний.

14.06.2022 До якого числа треба зареєструвати всі ПН і здати звіти?
Міністерство фінансів надало роз’яснення щодо здачі звітів:
http://htozna.com/news/2022/06/14/8057
Коротко основні моменти:
Всі ПН потрібно зареєструвати до 15.07.2022 р.;
Всі звіти потрібно подати до 20.07.2022 р.;
Всі податки потрібно сплатити до 31.07.2022 р.

Інформація буде доповнятись сюди по мірі поступлення…

Офіційна інформація щодо публічних закупівель:
https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-zdijsnennya-oboronnih-ta-publichnih-zakupivel-tovariv-robit-i-poslug-v-umovah-voyennogo-stanu-169

Офіційна інформація ТПП України щодо форс-мажорних обставин:
https://lcci.com.ua/tpp-ukrajiny-zasvidchyla-fors-mazhor-cherez-agresiyu-rf/
Лист ТПП України щодо засвідчення форс-мажорних обставин:
https://ucci.org.ua/uploads/files/621cba543cda9382669631.pdf
https://ucci.org.ua/press-center/ucci-news/protsedura-zasvidchennia-fors-mazhornikh-obstavin-z-28-02-2022

Офіційна інформація щодо роботи ДФС:
https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/576179.html

One thought on “Робота в умовах військового стану”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.


CAPTCHA Image
Reload Image